/

31. мај 2023.

Крос РТС-а 2023. – Већ 16. пут Москва трчи!

21. маја одржан је 16. по реду Крос РТС-a 2023. у Москви.

Место одржавања не мењамо – московски парк Центра за спорт и културу, Воробјове горе. И ове године помогао нам је у целокупној организацији предивни човек по имену Часлав Радоњић.

У недељу, на месту нас је већ чекало све неопходно за спорт: мајице са редним бројевима, стазе за трку и дужину сходно узрасту, дипломе уредно написане најлепшим писмом на свету и медаље за свако место, озвучење, јер волимо и радо певамо српске дечије песмице, и послужење  – домаће пите и кроасани из компаније Дамил госпође Ранке Балотић-Илић.  Радан Вуковић је био задужен за фотографије. Нема шта! Све је било ту за добар спорт и још боље расположење и дружење.

Крос РТС-а 2023. симболично је отворила млада мама са својим 11- месечним сином, госпођа Милица Воронцова, вице конзул Амбасаде Републике Србије у Москви. Пожелела нам је да се поштено такмичимо, да се чешће окупљамо и да се на распусту лепо одморимо, најбоље у Србији.

После званичног отварања Кроса наступили су наши ученици Андреј Јелисејенков и Милан Мартиновић као и певачки ансамбл “Колајна” који су извели традиционалне српске песме.

На стазама од 50 м. до 500 м. такмичило се око 50 деце узраста од 0 до 17 година.

Уз одличне временске услове што је у Москви од великог значаја и у предивном пролећном амбијенту, Крос се завршио доделом диплома и медаља које су још дуго светлуцале на сунцу док смо се међусобно поздрављали са обећањем да ћемо се догодине опет срести!

Образовно-васпитни рад на српском језику у Руској Федерацији у организацији је Министарства просвете Републике Србије.

*Садржаји чланака које су креирали наставници у дијаспори не морају нужно одражавати ставове Министарства просвете и Завода за унапређивање образовања и васпитања