/

24. мај 2023.

Крос РТС-а у Франкфурту

Сунчани нерадни дан у Покрајини Хесен у СР Немачкој, 18. мај 2023. године, био је прилика за сву заинтересовану децу да учествују на Кросу РТС-а. Под покровитељством Министарства просвете Р Србије, у организацији Конзулата Р Србије у Франкфурту, Допунске наставе на српском језику у Хесену и ФК ,,Темпо“, окупило се 180 учесника у 20 категорија. На спортским теренима ФК ,,Темпо“ у Франкфурту је реализован овај пети по реду крос.

Генерални конзул Р Србије у Франкфурту господин Бранко Радовановић отворио је манифестацију и истакао значај бриге о деци због трагедије која се догодила у матици Србији. Након минуте ћутања и обраћања координаторке наставе Биљане Букинац присутнима, уследиле су трке.

Први на стартној линији су били најмлађи, од три до шест година.  Након тога су учествовали ученици Допунске наставе на српском језику у 16 категорија и још једном показали и промовисали значај здравог стила живота и своју везу са матицом. У ревијалном делу су трчали родитељи и одрасли, праћени громогласним аплаузима и навијањем деце.

Дипломе и медаље најуспешнијима у свим категоријама  је доделио генерални конзул Бранко Радовановић. Специјалну диплому и медаљу је добио најмлађи учесник кроса, а слика дана је петочлана породица Раденковић у којој су сви чланови освојили медаље за једно од прва три места.

Остатак дана су деца и њихови родитељи провели у дружењу, игри и спортским активностима.

Конзулат Р Србије у Франкфурту и ФК ,,Темпо“ су се и ове године потрудили да све протекне у најбољем реду и спортском духу. Наставници , координаторка и ученици истичу да су сви учесници победници и да све трке посвећују другарима и запосленима у ОШ ,,Владислав Рибникар“ у  Београду.

*Садржаји чланака које су креирали наставници у дијаспори не морају нужно одражавати ставове Министарства просвете и Завода за унапређивање образовања и васпитања