/

12. фебруар 2024.

Светосавска академија 2024. у Хамбургу

Светосавска академија ученика допунске наставе на српском језику у Хамбургу коју организује Министарство просвете Републике Србије, одржана је  27. јануара 2024. године у Храму Светог Архангела Михаила у Хамбургу, Вечерњу службу је служио старешина Храма, Отац Синиша Вујасиновић уз свештенике Милутина Марића и Алексу Милинковића.

Након ломљења славског колача и интерпретирања химне Светом Сави, Отац Милутин Марић је одржао беседу у којој је поред значаја Светог Саве за српско просветитељство, културу и традицију, истакао и значај окупљања, саборовања, сарадње и хуманости у садашњем тренутку. 

Ученици допунске наставе на српском језику у Хамбургу су уз велико залагање приредили разноврсан и богат програм посвећен детињству и одрастању Растка Немањића, духовном животу и просветитељском раду Светог Саве.

Учитељица Татјана Филиповић каже: „ Као и претходних година и ове године је светосавска свечаност окупила велики број ученика и чланова њихових породица. Ученици су изражајним казивањем песама и прича, надахнутим певањем и свирањем изазвали најлепше емоције код публике. Посебно сам поносна на најмлађе ученике и сигурна сам да ће за њих, прво учешће на оваквој свечаности, бити незаборавно искуство.“

Ученици су на најлепши могући начин и на понос свих присутних обележили школску славу, а дружење је настављено уз поделу светосавских пакетића и послужење које су припремили родитељи.

*Садржаји чланака које су креирали наставници у дијаспори не морају нужно одражавати ставове Министарства просвете и Завода за унапређивање образовања и васпитања