/

24. април 2024.

Васкршње радионице у Цириху

У суботу, 13. априла у два храма Српске православне цркве у Цириху истовремено су организоване васкршње радионице за ђаке наставе на српском језику у иностранству. У цркви Свете Тројице наставнице Ивана Петковић и Весна Савић су, заједно са свештенством овог храма, окупиле садашње и будуће ђаке ове школе, као и њихове родитеље око подухвата бојења ускршњих јаја, израде декорација и корпица. Уприличена је и изложба дечјих радова, насталих на часовима. Аутори најкреативнијег ликовног рада и најлепше осликаног јајета добили су дипломе и поклон-књигу „Библија за децу“, дар СПЦ у Цириху.

Истог поподнева окупили су се и малишани који наставу на српском језику похађају у близини Успенског храма у Цириху. Радионица бојења јаја започела је курсом калиграфије који је најмлађима одржао протојереј-ставрофор Мирослав Симијоновић. Након тога, деца су украшавала јаја, док је комисија, сачињена од др Јеке Гордић, др Александра Бијелића и оца Мирослава Симијоновића, изабрала 20 од преко стотину радова које су, на тему Ускрса, ђаци радили на часовима код својих учитељица Слађане Бужек, Милице Марковић, Бранке Манчић и Јелене Ангеловски. Најбољи радови награђени су дипломама и чоколадним јајима. Награђена су и најзанимљивије украшена јаја. Све радове могуће је видети на изложби у Успенском храму, која ће бити отворена све до Васкрса.

*Садржаји чланака које су креирали наставници у дијаспори не морају нужно одражавати ставове Министарства просвете и Завода за унапређивање образовања и васпитања