/

2. јул 2024.

Свечаност поводом доделе уверења ученицима осмог разреда: Млади амбасадори Србије и српске културе

У свечаној атмосфери препуне сале Генералног конзулата Републике Србије у Франкфурту, традиционално је обележена додела уверења ученицима осмог разреда Допунске наставе на српском језику у Хесену. Уважени гости, родитељи и ученици окупили су се да прославе овај значајан догађај.

Генерални конзул, господин Александар Ђурђић, обратио се присутнима, честитајући Видовдан и подвлачећи његов историјски значај за српски народ. У свом надахнутом говору, Ђурђић је изразио захвалност родитељима који су уписали децу на допунску наставу и честитао ученицима на успешном завршетку осмог разреда, наглашавајући да су они истински амбасадори Србије.

Културно-уметнички програм, који су са пажњом и преданошћу припремили ученици и наставници, улепшао је догађај. Чули су се стихови великана српске књижевности и најлепше мелодије наших песама.

Свечаности су присуствовали и Владимир Рајић, конзул, Марија Ракић, вицеконзул, и Дијана Авдић, председник Централног савета Срба. Уверења о завршеном осмом разреду лично је уручио генерални конзул, а ученицима су, као награда за изузетан успех, додељене и књиге.

Свечаност је завршена у топлој и пријатној атмосфери, уз послужење и дружење, остављајући све присутне са осећајем поноса и задовољства.

*Садржаји чланака које су креирали наставници у дијаспори не морају нужно одражавати ставове Министарства просвете и Завода за унапређивање образовања и васпитања